Welke vloer kies je voor je kantoor?

29 april 2024 13:35

Welke vloer kies je voor je kantoor?

Een vloer uitzoeken voor je kantoor is bijna nog lastiger dan voor je woonkamer. Want een vloer in een bedrijfsmatig gebruikte ruimte moet vaak aan hogere eisen voldoen. Er wordt meer gelopen, soms staat er zwaarder meubilair zoals een bureau of een dossierkast. En als je er ook klanten of andere bezoekers ontvangt dan moet het er ook representatief uitzien. De stijl moet passen bij de aard van je beroep en je moet je er natuurlijk ook nog prettig voelen, zeker als je daar de hele dag zit om te werken. Met andere woorden: het kan zorgen voor heel wat keuzestress. Bedenk in ieder geval dat je een vloer kiest waar je de komende jaren tevreden mee bent en die ook duurzaam genoeg is. Het is immers een heel karwei om het kantoor te ontruimen voor een nieuwe vloer.

Zo zorg je voor sfeer

Voor een kantoorruimte wordt vaak een ‘harde’ vloer gekozen. Laminaat, parket, een gietvloer of een pvc vloer. Dat is niet zo gek. Dit soort vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden en ze kunnen tegen een stootje als het gaat om beschadigingen. Maar het zijn wel vloeren die weinig warmte uitstralen. Wil je je kantoor toch iets huiselijks geven, dan doe je dat met een vloerkleed van Floorpassion. Zij hebben kleden in tal van formaten, kleuren en materialen. Er is altijd wel een kleed dat past bij de inrichting van het kantoor. Bedenk dat een laagpolig tapijt een stuk makkelijker schoon te houden is dan een hoogpolig tapijt. Kies eventueel voor een goede droogloopmat bij de ingang. Deze kan dan, zeker bij nat weer, het meeste vuil dat mensen aan hun schoenen mee naar binnen lopen opvangen.

Een wachtruimte voor bezoekers

Als je regelmatig bezoekers ontvangt die soms even moeten wachten voordat je ze kunt ontvangen, dan is het handig om hiervoor een comfortabele ruimte beschikbaar te hebben. Deze ruimte richt je natuurlijk ook stijlvol in. Zeker als mensen wellicht wat gespannen zijn als ze je bezoeken. Dan is een rustige omgeving prima om plaats te nemen met een kopje koffie of thee tot het tijd is voor de afspraak. In een wachtruimte zorg je voor zacht licht en voor comfortabele stoelen, die wel gemakkelijk zijn te reinigen, zeker als er dagelijks veel verschillende mensen op zitten.

Het reinigen van de vloeren op kantoor

Voor het reinigen van vloeren en vloerkleden op kantoor kun je het beste de stofzuiger gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld nat reinigen. Dat laatste is dan vaak niet geschikt voor kleden. Die kun je vaak wel reinigen met een stoomreiniger. Stoom doodt ook bacteriën, waardoor de omgeving dus altijd optimaal schoon is. Ideaal als je mensen over de vloer krijgt met een zwakke gezondheid. Maar los daarvan wil je natuurlijk dat de ruimtes van je bedrijfspand altijd netjes schoon zijn. Dit wekt een betrouwbare indruk bij je bezoekers en daar doe je het natuurlijk voor.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.