Voorkom problemen op kantoor met behulp van kabelbinders

18 april 2024 08:45

Voorkom problemen op kantoor met behulp van kabelbinders

Kabels zijn kwetsbaar, zeker als ze worden blootgesteld aan extreme omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan kabels die onder de grond liggen of die worden gebruikt in ruimtes waar het extreem warm of juist koud is of waar het vochtig is. En dan is er natuurlijk nog het risico dat mensen over kabels struikelen, bijvoorbeeld op kantoor. Dat laatste moet te allen tijde worden voorkomen. Een grote ergernis bij kabels die aan een apparaat zoals een computer zijn gekoppeld is dat ze steevast in de knoop raken. Wil je kabels uit de war houden is het aan te raden om direct na het installeren en aansluiten maatregelen te nemen.

Het voordeel van kabelbinders op kantoor

Als je gebruik maakt van kabelbinders, ook wel tiewraps genoemd, kun je kabels bij elkaar houden zonder dat ze in de knoop raken. Zo kun je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen kabels zodat je weet waar ze bij horen. Dit is niet alleen handig in bedrijven, maar kan ook thuis heel nuttig zijn. Door te werken met kleuren voorkom je dat je niet meer weet welke kabels in welke aansluitingen moeten. Sommige mensen hebben een heel arsenaal aan apparaten zoals een tv, een tuner, een dvd- of platenspeler, een spelcomputer en een kastje van de tv aanbieder. En dan is de tv vaak ook nog met een ethernetkabel op het internet aangesloten. Zie dat maar eens uit elkaar te houden.

Welk type kabelbinder gebruik je?

Er zijn verschillende typen kabelbinders. Ze zijn er van kunststof, bedoeld voor gebruik binnenshuis. Maar je kunt ook een RVS kabelbinder kopen. Deze is bedoeld voor gebruik onder extreme omstandigheden. Ze zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen en tegen vocht. Daarom worden deze kabelbinders vooral bij industriële toepassingen gebruikt. Als de kabelbinder niet veel meer hoeft te doen dan kabels bij elkaar te houden om te voorkomen dat ze in de knoop raken, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een kunststof variant. Kabels die in de knoop raken kunnen ook beschadigd raken als er te strakke knopen in komen. De kabel kan daardoor zodanig beschadigd raken dat hij niet meer goed functioneert. Als een apparaat een storing heeft of niet meer werkt, controleer dan altijd de kabels op beschadigingen. Je kunt dit overigens voorkomen door kabelbeschermers te gebruiken.

Andere toepassingen voor kabelbinders

Er zijn natuurlijk ook nog andere toepassingen voor kabelbinders. Zo hebben veel bedrijven snoeren met ledlampjes die bijvoorbeeld in de kerstperiode worden gebruikt om de winkel mee te versieren. Deze snoeren raken altijd in de knoop. Hoe goed je je best ook doet om ze deze keer netjes op te ruimen, als ze in november voor de dag worden gehaald zijn ze op wonderlijke wijze toch weer in de knoop geraakt. Het kost vaak een eeuwigheid om ze weer netjes uit de knoop te krijgen. Als je kabelbinders gebruikt kun je zo’n lampjessnoer in delen bij elkaar binnen zodat je ze bij het opnieuw gebruiken een stuk sneller ophangen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.