DEEL Academy organiseert haar eerste internationale congres ‘SHE2024’ in Maastricht

2 mei 2024 08:40

DEEL Academy organiseert haar eerste internationale congres ‘SHE2024’ in Maastricht

Van 14 mei tot en met 16 mei vindt het eerste internationale congres ‘Smart Healthy Environments (SHE): Exploring Healthy living through Living Lab realm’ plaats, in
het MECC in Maastricht.

SHE2024 is ingebed in de ICT&Health World Conference als hun wetenschappelijke hart.
De samenwerking tussen ICT&Health en DEEL Academy hierin, maakt de link tussen wetenschap en praktijk sterker.

DEEL is een afkorting voor Dutch Empathic Environment Livinglabs. Het is een initiatief van prof.dr.ir. Masi Mohammadi, en is ontstaan vanuit een samenwerking van kennisinstellingen Eindhoven University of Technology en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en diverse praktijkpartners in Nederland, die staan voor een empathische woonomgeving.

Gezien de opgaven waar we met z’n allen voor staan op het gebied van wonen en zorg,
doet DEEL onderzoek naar Het Nieuwe Wonen en wat sociale en technologische innovaties hierin kunnen bieden. De state-of-the-art op het gebied van slimme en gezonde woonomgevingen, bevindingen en opgedane kennis uit recent onderzoek gaat DEEL tijdens SHE2024 delen met andere belanghebbenden.

Programma

De eerste twee dagen van de conferentie zijn Engelstalig en hebben een meer wetenschappelijk karakter, de derde dag is Nederlandstalig en meer gericht op de praktijk (Het Nieuwe Wonen). DEEL organiseert op deze derde dag twee paneldiscussies over Livinglabs op het gebied van slimme woonomgevingen. Voor alle drie de dagen geldt dat de link tussen wetenschap en praktijk verweven is in het programma en dat de thematiek vanuit beide kanten wordt benaderd.

Het programma is divers en interactief met onder andere verschillende lezingen, panelgesprekken en workshops. Het programma is ingevuld door vooraanstaande wetenschappers, partners en internationale gasten, én het resultaat van de call for papers. DEEL partners zijn actief betrokken. Een voorbeeld is de workshop over ‘Hoe bouwen we dementievriendelijk?’ op de derde dag. Deze workshop wordt verzorgd door Alzheimer Nederland en Woonzorg Nederland (DEEL partner).

Gratis toegang

DEEL partners,  zorgprofessionals en bewoners(initiatieven) kunnen gratis toegang krijgen (exclusief administratiekosten à €30,25). Meer informatie en registeren via: www.she2024.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.