Berg Etiketten wisselt binnen familie Berg van eigenaar

29 april 2024 12:07

Berg Etiketten wisselt binnen familie Berg van eigenaar

Berg Etiketten uit Breda wordt overgenomen. De komende jaren zullen de aandelen geleidelijk worden overgedragen en komt de leiding in handen van zoon Wouter. Marktlink heeft de familie begeleid bij de juridische aspecten van deze overdracht.

Berg Etiketten is gespecialiseerd in de productie van kwalitatief hoogwaardige zelfklevende etiketten op rol. Naast blanco etiketten levert Berg Etiketten ook adreslabels, productspecificaties, locatiestickers, artikelnummers, nummering (numeriek of barcode) en full colour etiketten.

Berg Etiketten is volledig ingericht om de productietijd zo kort mogelijk te houden. Vaak lukt het uitleveren van orders binnen 24 uur voor de ruim 400 klanten van de Benelux tot aan China aan toe. Klanten die Berg Etiketten tot zijn opdrachtgevers mag rekenen zijn internationale merken als Brandmasters en HelloFresh.

Na een succesvolle periode van 25 jaar, waarin Rob Berg samen met zijn vrouw het bedrijf heeft opgebouwd, nadert voor Rob Berg de pensioenleeftijd. Om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen, lag de opvolging binnen de familie door zoon Wouter voor de hand. Als oudste zoon van de familie is Wouter al geruime tijd binnen het bedrijf actief.

Wouter vertrok in 2014 voor een droombaan als verkeersvlieger naar Dubai, maar keerde in 2019 terug naar Breda. Naast zijn werk als piloot voor TUI, is hij actief betrokken bij het familiebedrijf. Rob: “Wouter is betrokken en ik ben blij met zijn ondersteuning. Inmiddels neemt hij al een groot deel van de dagelijkse managementtaken op zich. Dit zorgt ervoor dat ik meer afstand kan nemen van de business en steeds meer vrije tijd heb voor andere zaken in het leven.

"De komende paar jaar zullen Rob en Wouter gezamenlijk de leiding over het bedrijf voeren," aldus Huub Verbeeten van Marktlink. "Rob zal geleidelijk een meer adviserende rol op zich nemen, terwijl Wouter de operationele verantwoordelijkheden op zich neemt. Hoewel het van belang is om de stabiliteit van het bedrijf te handhaven, wordt er ook onderzoek gedaan naar potentiële nieuwe kansen in de markt."

Wouter Berg vult aan “Door de recente investering in een digitale pers kunnen we ons huidige klantenbestand nog beter voorzien van full colour labels en bovendien biedt dit mogelijkheden voor potentiële nieuwe markten. Wereldwijd is er jaarlijks nog steeds een enorme groei in de vraag naar zelfklevende etiketten. We zullen daarom ook blijven investeren”.

De overdracht van aandelen binnen Berg Etiketten markeert een belangrijke mijlpaal voor het familiebedrijf en zet de koers uit voor de toekomstige groei en ontwikkeling onder leiding van de volgende generatie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.